Tommie Niessen

Verpleegkundige, auteur en spreker

Tommie Niessen (Helmond, 11 juni 1991) is een Nederlandse verpleegkundige, auteur en spreker. Hij schrijft, en spreekt over de zorg. Alles met één doel: de zorg op een positieve en vooral realistische manier op de kaart te zetten.

Verpleegkundige

Tommie begon zijn carrière in de zorg als huishoudelijke hulp. Daarna volgde de opleiding tot verzorgende IG en vervolgens de opleiding tot verpleegkundige.

In 2017 startte hij met schrijven over zijn ervaringen op zijn blog en op sociale media. Sinds hij actief is in de zorg zet hij zich enorm in voor de verbetering van het imago van de zorg.

Auteur

Hij kreeg landelijke bekendheid met zijn in 2018 uitgekomen boek Tommie in de zorg. Waar tot nu toe al meer dan 25.000 exemplaren van zijn verkocht.

In 2020 bracht Tommie zijn tweede boek uit “Tommie in gesprek” en in 2021 heeft hij zijn eerste roman “Kastanjehove” uitgebracht

Spreker

Tommie is een inspirerende spreker voor publiek uit alle lagen van de zorg en andere branches waarin persoonlijke aandacht en nieuwe media een rol spelen.

Vol passie en enthousiasme weet hij met zijn persoonlijke verhalen anderen te inspireren en motiveren.

Wil je Tommie boeken voor een lezing? Neem dan contact op!

Social media

Op social media heeft Tommie een grote achterban opgebouwd. Tienduizenden mensen volgen hem en zijn verhalen over de zorg via Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn.

Tommie is sinds 2017 regelmatig in de media te zien. Bekijk hier enkele fragmenten terug uit programma’s als RTL Late Night Tijd voor Max en Jinek. Ook kranten zoals Trouw, het AD en De Volkskrant schreven artikelen over hem en zijn missie om de zorg te verbeteren