Tommie Niessen

Verpleegkundige, auteur en spreker

Tommie Niessen is sinds 2010 werkzaam in zorg waarin hij zich vooral richt op wijkzorg en palliatieve zorg. Door de jaren heen heeft hij zijn ervaringen en kennis gebundeld in meerdere boeken. Hierin wil hij de zorg op een positieve en vooral realistische manier op de kaart zetten.

Dezelfde boodschap brengt hij ook als spreker. Vol passie geeft hij lezingen, workshops en trainingen in en over de zorg.

Verpleegkundige

Tommie begon zijn carrière in de zorg als huishoudelijke hulp. Daarna volgde de opleiding tot verzorgende IG en vervolgens de opleiding tot verpleegkundige.

In 2017 startte hij met schrijven over zijn ervaringen op zijn blog en op sociale media. Sinds hij actief is in de zorg zet hij zich enorm in voor de verbetering van het imago van de zorg.

Auteur

Hij kreeg landelijke bekendheid met zijn in 2018 uitgekomen boek Tommie in de zorg. Waar tot nu toe al meer dan 25.000 exemplaren van zijn verkocht.

In 2020 bracht Tommie zijn tweede boek uit “Tommie in gesprek” en in 2021 heeft hij zijn eerste roman “Kastanjehove” uitgebracht

Spreker

Tommie is een inspirerende spreker voor publiek uit alle lagen van de zorg en andere branches waarin persoonlijke aandacht en nieuwe media een rol spelen.

Vol passie en enthousiasme weet hij met zijn persoonlijke verhalen anderen te inspireren en motiveren.

Wil je Tommie boeken voor een lezing? Neem dan contact op!

Lezingen en workshops

Wil je Tommie boeken voor een lezing, gastles, workshop of training over het werken en/of leren in de zorg? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Coaching en advies

Wil je een coachingstraject volgen op het gebied van leiderschap, teambuilding en/of persoonlijke/professionele ontwikkeling? Neem dan contact op!

Online events en webinars

Wil je Tommie uitnodigen voor een online event, webinar of een livestream op maat voor jouw organisatie? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Spreker

Tommie is de ideale spreker voor mensen die (willen) werken en of leren in de zorg. Maar ook voor mensen die helemaal niet werkzaam zijn in de zorg.

“Vaak denk je bij zorg aan mensen die werkzaam zijn in deze sector. Maar ik denk dat deze gedachte de lading niet dekt. Want hoe jong of oud iemand ook is, ieder mens zorgt op een bepaalde manier voor een ander. Jij ook. Waarschijnlijk zorg jij zelfs voor heel veel mensen. Misschien wel zonder dat je dit zelf doorhebt.

We zorgen voor elkaar omdat we aanvoelen dat de ander iets nodig heeft. Deze zorg hoeft niet uit grote gebaren te bestaan. Het zijn de kleine dingen die we doen. Soms zijn ze zelfs nauwelijks zichtbaar. En dat is nu juist het mooie aan zorg. We staan er niet echt bij stil. We doen het gewoon. Omdat we ons er goed bij voelen. Omdat we iets voor een ander willen betekenen. Zorg is iets wat ons als mensen verbindt.”

Vol passie en enthousiasme kan hij anderen inspireren met persoonlijke verhalen en verrassende ervaringen uit eerste hand. Na een lezing of online event van Tommie heb je gegarandeerd een realistischer en vooral positiever beeld van de zorg!

Onderwerpen

Wil je een aanvraag doen voor een lezing of workshop van Tommie?

Video's van lezingen en livestreams

Social media

Op social media heeft Tommie een grote achterban opgebouwd. 250.000 mensen volgen hem en zijn verhalen over de zorg via Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn.

Tommie is sinds 2017 regelmatig in de media te zien. Bekijk hier enkele fragmenten terug uit programma’s als RTL Late Night Tijd voor Max en Jinek. Ook kranten zoals Trouw, het AD en De Volkskrant schreven artikelen over hem en zijn missie om de zorg te verbeteren

Contact

Wil je een aanvraag doen voor een inspirerende lezing, online event of workshop van Tommie? Of heb je een andere vraag?