Interview: Metro – De Werkvloer – Tommie Niessen

In de podcast serie ‘De Werkvloer’ van Metro belicht elke aflevering het carrièrepad van een vakexpert. Ditmaal staat verpleegkundige Tommie Niessen in de spotlight, iemand die, ondanks aanvankelijke twijfels, zijn roeping in de zorgsector vond.

Tommie Niessen, 32 jaar, heeft een achtergrond in Marketing, ICT en sociaal werk. Echter, geen van deze vakgebieden wist hem uiteindelijk vast te houden. Het tij keerde in 2010, toen zijn moeder suggereerde dat hij wellicht in de zorg zou moeten werken. Dertien jaar later heeft Niessen een decennium aan ervaring als verpleegkundige op zijn naam staan. Deze ervaringen en inzichten heeft hij ook gedeeld in zijn boek ‘Tommie in de Zorg‘.

Niessen heeft veel gewerkt in de palliatieve zorg. De dood hoort op een onvermijdelijke manier bij het leven, weet hij daardoor. En dat wordt in een hospice extra duidelijk, waar hij vaak heeft meegemaakt dat cliënten het leven hebben verlaten.

Benieuwd hoe Niessen heeft geleerd om te gaan met dergelijke situaties? Je hoort het in aflevering 8 van De Werkvloer. Vanaf nu te beluisteren via Spotify of Apple podcasts.

Bron: https://www.metronieuws.nl/geld-carriere/2023/09/verpleegkundige-tommie-niessen-zorg-meer-dan-billen-wassen/