Over Tommie

Tommie Niessen is zelfstandig Verpleegkundige, schrijver en spreker. Hij richt zich vooral op ouderenzorg en palliatieve zorg. Hij schrijft, filmt en spreekt over de Zorg. Alles met hetzelfde doel; de Zorg op een positieve en vooral realistische manier op de kaart te zetten.

Tommie schrijft over zijn ervaringen die hij opdoet tijdens zijn werk en maakt video’s waarin openhartig en vol humor met zijn cliënten in gesprek gaat. Jaren geleden had hij zelf ook niet gedacht dat hij in de Zorg zou gaan werken. Het sprak hem niet aan, leek hem totaal niet stoer en hij dacht dat je de hele dag mensen zou moeten wassen.

Sinds hij actief is in de zorg is dit allemaal veranderd, en zo kwam zijn wens om het imago van de zorg te verbeteren geleidelijk tot bloei.

Niessen is regelmatig in de media. Hij zat aan tafel bij RTL Late Night en verscheen bij programma’s waaronder Koffietijd, EO, NPO en Omroep Brabant. Ook de Volkskrant, het AD, LINDA, ZEMBLA en Brandpunt+ schreven artikelen over hem.

In 2018 bracht Tommie zijn eerste boek uit genaamd “Tommie in de zorg” waar tot nu toe al meer dan 25.000 exemplaren van zijn verkocht. Ook op social media heeft Tommie een grote achterban opgebouwd. Tienduizenden mensen volgen hem op Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn.

In 2019 werd Niessen uitgeroepen tot Helmonder van het jaar.