Over Tommie

Tommie Niessen schrijft, filmt en spreekt over de zorg. Alles met één doel: de zorg op een positieve en vooral realistische manier op de kaart te zetten.

Dat Tommie in de zorg ging, was nog helemaal niet zo logisch. Als kind wilde hij leraar worden, of stuntman. Hij startte opleidingen in de ICT, marketing en cultureel werk. Pas toen Tommie rond zijn achttiende ging poetsen bij oudere mensen, werd duidelijk wat hij echt leuk vond: met mensen praten. Poetsen was meestal niet zo nodig, maar een praatje maken wilden de ouderen wel. Vaak vroegen ze hem terug en dat kwam waarschijnlijk niet door zijn poetskunsten.

Vervolgens is Tommie de opleiding Verzorgende gaan doen. Sinds hij in de zorg actief is – en dan vooral in de in de ouderenzorg en palliatieve zorg – werkt hij aan verbetering van het imago van de zorg. In 2018 bracht hij zijn eerste boek uit: Tommie in de Zorg, waar tot nu toe al meer dan 25.000 exemplaren van zijn verkocht. Tommie schrijft over de ervaringen die hij opdoet tijdens zijn werk als zelfstandig verpleegkundige.

Wat Tommie doet, is goed luisteren. Elke keer opnieuw is hij weer nieuwsgierig naar de mensen. Tommie let goed op de indicaties, maar hij doet wat op dat moment belangrijk is voor zijn cliënt. De ene keer is dat een steunkous, een andere keer het medicijn, en soms koffie met een luisterend oor.

Tommie maakt ook video’s, waarin hij openhartig en vol humor met zijn cliënten in gesprek gaat. Op social media heeft hij een grote achterban opgebouwd. Tienduizenden mensen volgen hem op Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn. Zijn achtergrond in de ICT, marketing en communicatie komt hem hier goed van pas. Tommie geeft ook workshops en trainingen over het gebruik van social media en online marketing in de zorg.

Tommie is spreker voor publiek uit alle lagen van de zorg en andere branches waarin persoonlijke aandacht en nieuwe media een rol spelen. Vol passie en enthousiasme kan hij anderen inspireren en hij is dan ook regelmatig in de media. Tommie zat aan tafel bij RTL Late Night en verscheen bij programma’s als Koffietijd, EO, NPO en Omroep Brabant. Ook de Volkskrant, het AD, LINDA., ZEMBLA en Brandpunt+ schreven artikelen over hem.

In 2019 werd Tommie uitgeroepen tot Helmonder van het jaar.